طلاق توافقی+هزینه ومدارک
وکیل متخصص طلاق توافقی
طلاق توافقی جمله تکراری و ناخوشایند، که ممکن است برای عزیزانمان در بین خانواده اتفاق بیفتد و این مسائل بشتر به خاطر دخالت های خانوادگی و عدم تفاهم زوجین با هم در زندگی مشترک و… می باشد در این مقاله که توسط وکلای دادثنا تهیه شده است به نحوه طلاق توافقی با حضور و بدون حضور وکیل، هزینه های دادرسی ومدارک ومراحل طلاق توافقی پرداخته ایم همچنین شما عزیزان در هر حالت می توانید با تماس بگیرید واز مشاوره رایگان بهرمند شوید.
در این مقاله به چه سوالاتی پاسخ داده خواهد؟
- 1 مواردی که در طلاق توافقی باید تعین تکلیف شوند
- 2 مدارک لازم برای طلاق توافقی
- 3 مراحل انجام طلاق توافقی
- 4
- 5 هزینه طلاق توافقی با حضور وعدم حضور وکیل
- 6 طلاق توافقی در دوران نامزدی
- 7 نمونه دادخواست طلاق توافقی
- 8 نمونه برگه تفاهم نامه طلاق توافقی
- 9 تعیین تکلیف جهیزیه
- 10 طلاق توافقی زن باردار
- 11 نحوه طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از کشور
- 12 سوالات متداول
مواردی که در طلاق توافقی باید تعین تکلیف شوند
در طلاق توافقی می بایست نسبت به موارد زیر تعیین تکلیف صورت بگیرد :
- میزان و نحوه پرداخت مهریه و نیز میزان بذل (بخشیدن) قسمتی از آن
- تعیین تکلیف وضعیت نفقه در طول زمان زناشویی و عده
- توافق بر سر حضانت فرزند و نحوه ملاقات (در صورت وجود)
- تفاهم بر سر جهیزیه
- بررسی و توافق بر سر شرایط اولیه موجود در سند ازدواج در مورد تنصیف اموال
- هر گونه توافق مالی دیگر
مدارک لازم برای طلاق توافقی
برای پیگیری طلاق توافقی مدارک زیر می بایست به دفاتر خدمات قضایی و یا واحد ثبت دادخواست ارائه شود:
- 1- اصل شناسنامه
- 2- کارت ملی زوجین (زن و شوهر)
- 3- اصل عقدنامه ازدواج (در صورت عدم وجود عقد نامه به محضر ازدواج و طلاقی که عقدرکردید مراجعه نمائید.)
- 4- صورتجلسه توافقات زوجین که توافق مبنی بر نحوه پرداخت یا بذل مهریه، نفقه، تعیین تکلیف حضانت فرزند مشترک و… می باشد
- 5- آزمایش عدم بارداری، در صورتیکه زوجه ادعای دوشیزگی نداشته باشد.و البته زمان ارائه این آزمایش عدم بارداری به رسیدگی کننده دادگاه خانواده به طلاق توافقی و گاهی به دفترخانه طلاق هم زمان با اجرای صیغه طلاق ارائه است و رویه واحدی در این خصوص وجود ندارد.
- 6- گواهی بکارت و دوشیزگی، در زمانیکه زوجه ادعا داشته باشد غیر مدخوله است. با تأیید پزشکی قانونی و صدور گواهی عدم نزدیکی یا بکارت یا دوشیزگی می تواند از اثرات و امتیاز آن در حکم طلاق توافقی بهره مند گردد.(مهم ترین امتیاز در این مورد حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق است.)
- نکته : گاهی قاضی رسیدگی کننده به طلاق توافقی، اقرار زوجین (هر دو زن و شوهر) به عدم وقوع نزدیکی یا دوشیزگی یا بکارت را می پذیرد به عبارت دیگر بعضی از قضات اقرار زوجین را در این خصوص حجت دانسته و نیازی به ارجاع به پزشکی قانون نمی بیند.(البته این بسیار نادر است و رویه غالب ارجاع به پزشکی قانونی جهت تشخیص بکارت است.)
- 7- مدتی است (از آذرماه سال 1397) به موجب یک بخشنامه و دستور العمل، شرکت در جلسه مشاوره خانواده و غربالگری برای انجام طلاق توافقی اجباری شده و این در زمره مدارک لازم برای طلاق توافقی قرار گرفته است و این نیز خود یکی از مدارک لازم برای طرح و شروع طلاق توافقی است.
مراحل انجام طلاق توافقی
در ادامه به ترتیب گامهای انجام طلاق توافقی توضیح داده خواهد شد هر چند که در صورت اعطای وکالت به وکلای متخصص طلاق توافقی سامانه حقوقی دادثنا زمان و مراحل انجام طلاق توافقی کوتاه می شود، به روشی که ما طلاق توافقی را انجام می دهیم، مرحله مشاوره حذف می شود و زمان از سه ماه به 20 روز تقلیل می یابد.
- مرحله اول : مراجعه به سایت اینترنتی سامانه تصمیم به آدرس مندرج در پایین صفحه و اخذ نوبت و آدرس جهت انجام مشاوره و غربالگری طلاق توافقی، لازم به توضیح است این جلسات مشاوره در شش قسمت و فاصله بین هر دوره جلسه باید 10 روز باشد که مجمعاً 60 روز به طول می انجامد.
- نکته: جلسات مشاوره به مراجعه نزد روانشناس قبل از طلاق توافقی بیشتر از اینکه موثر و آگاهی بخش بوده و زوجین را آگاهاه از طلاق منصرف کنند، مانعی است تا سد راه آنها شده و به دلیل زحمتی که ایجاد می کند طلاق توافقی را به تعویق انداخته یا زوجین را موقتاً منصرف می نمایند. و به اصطلاح به جای اینکه درمان کنند باشد، مسکنی موقتی است چرا که علت تصمیم زوجین به انجام طلاق را باید در کیفیت آشنایی یا نحوه شروع زندگی مشترک یا وضعیت اخلاق در جامعه و یا مسائل مادی و معیشتی و نیز تاثیر شبکه های اجتماعی جستجو کرد.
- مرحله دوم:یکی دیگر از مراحل طلاق توافقی مراجعه به یکی از دفاتر خدمات قضایی و ثبت دادخواست طلاق توافقی؛ البته همان طور که در بالا گفته شد در صورت که برای طلاق توافقی وکیل انتخاب کرده باشید این مرحله به وسیله وکیل دادگستری انجام می شود و نیازی به وجود زوجین نیست.
- مرحله سوم: بعد از ثبت دادخواست با توجه به اینکه ذاتا خواهان طلاق توافقی یا همان طلاق خلع خواهان زوجه (زن) است و زوج (مرد) خوانده، دادخواست به دادگاه فرستاده می شود که آدرسی اعلامی مرد در آن نشانی واقع شده باشد البته ممکن است در عمل با مسامحه و اشتباه به کیفیت دیگری عمل شده باشد.
- نکته: یک وکیل با تجربه دادگستری و وکیل متخصص طلاق ممکن است حسب تشخیص و ضروراً با استفاده از ابراز اقامتگاه خوانده دعوا را به نحوی مطرح کند که به همان دادگاه خانواده ای ارجاع شود که مد نظر آن وکیل است، این امر می تواند در کیفیت انجام طلاق توافقی و زمان طلاق توافقی موثر باشد.چرا دادگاه ها و مجتمع های قضایی خانواده و قضات روش ها و تفسیرهای مختلفی از قانون برای انجام طلاق توافقی دارند.
- مرحله چهارم: پس از وصول دادخواست به شعبه ارجاع شده برای طرفین یا وکلای دادگستری آنها یک پیامک یا اس ام اس برای تعیین وقت رسیدگی می رود. البته در صورتی که دادخواست ناقص باشند یا ضمایم ناخوانا باشد قبل از هر چیز از طریق اس ام اس به طرف (خواهان) برای رفع نقص اخطار داده می شود.(به حکم طلاق توافقی گواهی عدم امکان سازش هم گفته می شود.)
- مرحله پنجم:شرکت در جلسه طلاق توافقی قاضی در این جلسه توافقات طرفین را صورتجلسه نموده و اقدام به صدور حکم طلاق توافقی می نماید.
- مرحله ششم: بعد از صدور حکم و امضای آن توسط قاضی و تایپ رای توسط منشی دادگاه، حکم صادره را به طرفین یا وکلای آنها ابلاغ می گردد که در این مرحله برای اینکه سریع تر رای قطعی و قابل اجرا شود، بهتر است طرفین یا وکلای آنها حق تجدیدنظر و فرجام خواهی را از خود ساقط نموده و جهت اجرای حکم صیغه طلاق توافقی در دفترخانه طلاق، از دفتر شعبه صادر کننده رای طلاق گواهی قطعیت حکم را بگیرند
- مرحله هفتم: مراجعه به دفترخانه طلاق با به همراه داشتن اصل شناسنامه و اصل سند ازدواج و رای دادگاه و اصل گواهی قطعیت و در صورتی که وکیل دادگستری تصمیم به اجرای حکم طلاق داشته باشد اصل وکالتنامه و نیز حسب مورد آزمایش عدم بارداری یا گواهی دوشیزگی. انجام می شود.
به این ترتیب مراحل پایان یافته و طلاق ثبت می شود و طلاق نامه یا سند طلاق صادر و به جهت اینکه طلاق توافقی از انواع طلاق بائن است و مانند طلاق به درخواست زوج رجعی نیست زن و شوهر باید جدا از هم زندگی کنند و کاملاً به هم نامحرم هستند.
مدت زمان طلاق توافقی
مدت زمان طلاق توافقی بستگی به زوجین و آشنایی آن ها با روال قانونی طلاق دارد اما برای افراد عادی حدود ۴ ماه و توسط وکیل با تجربه تا ۱۰ روز هم کاهش خواهد یافت. قوانین جدیدی که در امور خانواده به تصویب رسیده است، شرایط طلاق توافقی را تسهیل نموده، به طوری که از سال ۹۷ مقرر شد زوجین در اولین قدم به سامانه تصمیم مراجعه نمایند. این سامانه با هدف مداخله مراکز مربوطه در طلاق زوجین راه اندازی شده است. پس از آنکه زوجین درباره طلاق به توافق رسیدند، باید به این سامانه مراجعه کرده و اطلاعات هویتی خود را وارد نمایند.
انجام مشاوره در یکی از مراکز غربالگری یکی از شرایط اصلی در مسیر طلاق توافقی است. سامانه تصمیم مرکز مشاوره ای را به زوجین معرفی خواهد کرد و باید در طی ۴۵ روز در جلسات مشاوره شرکت کنند. ممکن است تعداد جلسات بین یک تا پنج جلسه تعیین شود. در مشاوره هایی که انجام میگیرد در صورتی که زوجین از طلاق انصراف ندهند و بر جاری شدن طلاق توافق داشته باشند، گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می شود و باید دادخواست خود را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت برسانند.
با توجه به اینکه زن و مرد در این نوع طلاق درباره ی مسائل مختلف مانند مهریه، نفقه، حضانت، جهیزیه و… به توافق می رسند، دادگاه چنین توافقی را به رسمیت شناخته و حکم طلاق را صادر خواهد کرد.
پس از صدور حکم طلاق زوجین می توانند ظرف سه ماه به یکی از دفاتر طلاق مراجعه و طلاق خود را به ثبت برسانند.
هزینه طلاق توافقی با حضور وعدم حضور وکیل
هزینه دادخواست طلاق توافقی: شما باید در وهله اول به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نمایید. این دفاتر به صورت خصوصی اداره می شوند و اولین مرحله ثبت دادخواست به شمار می روند. باتوجه به اینکه دادخواست طلاق توافقی یک دادخواست مالی محسوب نمی شود. و در زمره دعاوی غیرمالی است. بنابراین هزینه چندانی نداشته و طبق تعرفه جدید در سال 1400 مشمول پرداخت 180 الی 200 هزار تومان است. لازم به ذکر می باشد که این مبلغ برای دادخواست مطروحه است و یک بار پرداخت می شود. بنابراین نیازی نیست تا هر کدام از طرفین یک بار مبادرت به پرداخت هزینه و ثبت دادخواست طلاق نمایند.
هـزینه مشاوره و دریافت گواهی عدم امکان سازش: پیش از اینکه راهی دادگاه شوید باید در جلسات مشاوره شرکت کنید. شرکت در این جلسات اجباری است و البته هر چند جزء رسیدگی به پروسه پرونده در دادگاه به حساب نمی آید. اما اغلب مراکز مشاوره نیز در دادگاه ها و یا موسسات زیرنظر آن ها مستقر شده اند. هزینه شرکت در این جلسات نیز به صورت توافقی پرداخت می شود. و طبق تعرفه سال 1400، مبلغ 80 هزار تومان است. حداقل تعداد جلسات 5 جلسه می باشد اما در شرایط محدودی قابلیت کاهش یا افزایش را دارند. شرکت در این جلسات منجر به صدور گواهی عدم انصراف از طلاق می شود که برای صدور حکم طلاق ضروری می باشد .
پس از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق ، دفاتر خدمات قضایی اقدام به ثبت دادخواست طلاق توافقی نموده. و پس از آن دعوا به دادگاه صالح و توسط معاون ارجاع به یکی از شعب آن دادگاه ارجاع و نهایتاً پس از تشکیل جلسه رسیدگی قاضی محترم پرونده مبادرت به صدور رای می نماید .
پس از قطعیت حکم و دریافت گواهی قطعیت حکم می بایست جهت اجرای صیغه طلاق به یکی از دفاتر طلاق مراجعه نمایید .
هـزینه ثبت طـلاق در دفترخانه: همه این مراحل سپری می شوند. تا به مرحله ثبت طلاق در دفترخانه برسد. در اینجا نیز باید هزینه ثبت طلاق را پرداخت کنید. که جمعاً و باتوجه به تعرفه تعیین شده در سال 1400 به میزان 850 هزار تومان الی یک میلیون و دویست هزار تومان تعیین شده است. البته متأسفانه در عمل شاهد اخذ مبلغ بیشتری در دفترخانه ها هستیم که اگر از وکیل طلاق توافقی بهره مند باشید. قطعاً با چنین مسئله ای مواجه نخواهید شد. گذشته از اینکه رسیدگی به پرونده نیز با سهولت و سرعت بالایی همراه خواهد بود.
هزینه گرفتن وکیل طلاق توافقی : یکی دیگر از هزینه هایی که اصولاً در طلاق توافقی مطرح می شود. هزینه وکیل یا تعرفه حق الوکاله است. طرفین می توانند به دو وکیل مجزا مراجعه کنند. و یا حتی برای کاهش هزینه ها یک نفر را به عنوان وکیل انتخاب کنند. هزینه گرفتن وکیل طلاق توافقی با توجه به نوع پرونده و تجربه مهارت وکیل متفاوت است. و نمی توان رقم مشخصی را به عنوان حق الوکاله بیان کرد. ( البته مبلغ دریافتی وکلا در سال 1400 بین 3 تا 5 میلیون تومان است. ) در این خصوص بهتر است یک جلسه به وکیل مورد نظر مراجعه کرده و در خصوص حق الوکاله صحبت کنید .
طلاق توافقی در دوران نامزدی
مفهوم و تعریف نامزدی در قانون : مطابق ماده 1035 قانون مدنی«وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمی کند اگر چه تمام مهر یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر گردیده پرداخته شده باشد .بنابراین هریک از زن و مرد مادام که عقد نکاح جاری نشده میتواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر نمیتواند به هیچ وجه او را مجبور به ازدواج کرده یا از جهت صرف امتناع از وصلت مطالبه خسارتی نماید».با توجه به قانون مدنی نامزدی، نکاح نبوده و رابطه زوجیت را به همراه ندارد بنابراین اگر طرفین در دوران نامزدی با هم توافق کنند که نامزدی را به هم بزنند این توافق در قالب طلاق توافقی نمیگنجد و طلاق ویژه عقد نکاح دائم میباشد.
مفهوم و تعریف نامزدی در عرف: نامزدی در عرف معنی متفاوتی از نامزدی در قانون مدنی دارد، در عرف دختر و پسری که با هم عقد ازدواج منعقد میکنند و صیغه نکاح بین آنها جاری میشود و تا زمانی که آنها مراسم ازدواج نگرفته و زیر یک سقف مشترک نرفته اند عرف در مورد آنها اصطلاح نامزدی را به کار میبرند اما در واقع دختر و پسری که به این نحو بین آنها عقد ازدواج دائم منعقد شده باشد از نظر قانونی زن و شوهر محسوب شده و در صورتی که بخواهند با توافق از یکدیگر جدا شده و نامزدی را بهم بزنند باید در قالب طلاق توافقی این کار را انجام دهند.
بنابراین نامزدی مورد نظر قانون مدنی به مرحله ی قبل از ازدواج گفته می شود که هنوز عقد ازدواج بین طرفین جاری نشده است.
شرایط حذف نام همسر از شناسنامه بعد از طلاق
بکارت زن در پاک شدن آثار ازدواج و طلاق سابق زوجین تاثیرگذار خواهد بود. در صورتی که زن باکره باشد بعد از صدور حکم طلاق توافقی، می توان با ارائه حکم صادره به اداره ثبت احوال، شناسنامه جدید که فاقد اطلاعات ازدواج سابق باشد دریافت نمود. اما اگر نزدیکی انجام گرفته و زن بکارت خود را از دست داده باشد، زمانی شناسنامه سفید صادر می شود که ازدواج دوم به ثبت برسد، به این معنی که بعد از ازدواج دوم و با رضایت طرف مقابل می تواند آثار طلاق سابق را از شناسنامه خود پاک نماید.
در صورتی که زوجین دارای شرایط ویژه ای هستند که امکان معاینه پزشکی بکارت برای ایشان وجود ندارد می توانند از مشاوره حقوقی گروه وکلای پاسارگاد کمک گرفته و اطلاعات لازم را به دست بیاورند.
وضعیت حضانت فرزندان در طلاق توافقی
مطابق قانون حضانت فرزندان زیر ۷ سال با مادر و پس از آن با پدر است. اما چنانچه زوجین در مورد حضانت فرزندان با یکدیگر توافق دیگری داشته باشند، قانون به آن احترام گذاشته و در حکم مربوط به طلاق توافقی، همان توافق زوجین درج میگردد. در این زمینه نکات مهمی وجود دارد که در ذیل به آنها اشاره میگردد:
بهتر است زوجین، علاوه بر تعیین تکلیف حضانت فرزندان در طلاق توافقی، میزان و نحوه ملاقات فردی که حضانت از او سلب شده و نیز نفقه فرزندان با یکدیگر توافق نمایند تا دیگر نیازی به طرح دادخواست جدید برای این موضوع نباشد.
چنانچه زوجین در مورد حضانت و نحوه ملاقات و نفقه با یکدیگر توافق نداشته باشند، در حکم صادر شده قید میگردد که موارد فوق مطابق قانون تعیین میگردد.
چنانچه فردی که به لحاظ قانونی حق حضانت با اوست، این حق را به دیگری واگذار نماید، پس از ثبت طلاق دیگر نمیتواند برای سلب حضانت از طرف مقابل اقدام نماید. مگر آن ادله قانونی و محکمه پسند برای این موضوع داشته باشد.
نمونه دادخواست طلاق توافقی
ریاست محترم مجمع قضایی ***
با سلام و احترام به استحضار می رساند
اینجانبان در تاریخ *** به موجب سند نکاحیه شماره *** دفتر ازدواج شماره *** شهرستان *** با تعیین مهریه *** ریال با یکدیگر ازدواج نمودیم که ثمره این ازدواج یک دختر دو ساله می باشد و در حال حاضر به لحاظ اختلافات موجود ادامه زندگی مشترک میسر نبوده و تصمیم به جدایی گرفته ایم. لذا با استناد به ماده واحد اصلاح قوانین و مقررات طلاق مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و بند ۱ ماده ۸ قانون حمایت از خانواده و با لحاظ توافقنامه پیوست، صدور گواهی عدم امکان سازش جهت اجرای صیغه طلاق را دارم.
نمونه برگه تفاهم نامه طلاق توافقی
بسمه تعالی
توافقنامه زوجین
در تاریخ *** زوجین: آقای *** فرزند *** به شماره ملی *** و خانم *** فرزند *** به شماره ملی *** در دفتر وکالت حاضر شدند و در خصوص موارد ذیل جهت طلاق توافقی، توافق نمودند.
- مهریه: زوجه مهریه خود را بذل نموده است و حق رجوع را از خود سلب و ساقط می نماید و هیچ ادعایی برای مهریه نخواهد داشت.
- نفقه و اجرت المثل: زوجه هیچ ادعایی نخواهد داشت.
- حضانت، ملاقات و نفقه فرزند مشترک: نگهداری فرزند پسر بنام *** با مادر می باشد و پدر حق ملاقات فرزند را برای روزهای پنج شنبه و جمعه خواهد داست. نفقه فرزند با پدر است که بر اساس نیازهای فرزند پرداخت می شود.
- جهیزیه: زوجه جهیزیه خود را پس از صدور حکم طلاق و قبل از اجزای صیغه طلاق با خود میبرد.
- هدایا: زوجین هیچ گونه ادعایی نداشته و نخواهند داشت.
- سایر حقوق مالی: زوج مبلغ *** تومان برای زوجه به عنوان حق و حقوق در زندگی مشترک در نظر گرفته است که به صورت چک در زمان اجرای صیغه طلاق به زوجه می پردازد.
- طرفین حق اسقاط درخواست تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی را به وکلای خود اعطا نموده اند.
- طرفین حق اجرای صیغه طلاق را در دفتر خانه به وکلای خود اعطا نموده اند.
امضاء زوج امضاء زوجه
تعیین تکلیف جهیزیه
طبق عرف و رسومات حاکم در ایران جهیزیه از طرف خانواده دختر تهیه می شود، و در صورتی که مسئله طلاق پیش آید، جهیزیه به زوجه بازگردانده می شود.
در صورتی که بین زوجین درباره مالکیت جهیزیه توافقی وجود نداشته باشد، روش های مختلفی برای اثبات مالکیت وجود دارد. در برخی از خانواده ها لیستی با عنوان سیاهه جهیزیه تهیه می شود و به امضا هر دو خانواده عروس و داماد و شخص داماد خواهد رسید، و پس از طلاق با ارائه همان لیست می توان اموال غیر منقول مربوط به زوجه را به وی برگرداند. در صورتی که چنین لیستی وجود نداشته باشد به کمک فاکتور اجناس خریداری شده می توان مالکیت اموال غیر منقول در جهیزیه را به اثبات رساند.
در هر حال باید توجه داشت که در طلاق توافقی، باید زوجین درباره جهیزیه تعیین تکلیف نمایند، و در کنار مهریه، نفقه، اجرت المثل و حضانت فرزندان، تعیین تکلیف درباره جهیزیه نیز باید در متن توافق آورده شود.
گروه وکلای پاسارگاد با توجه به سابقه ای که در به انجام رساندن پرونده های طلاق توافقی دارد بر تمام این موارد اشراف داشته و در مدت ده روز حکم طلاق توافقی را برای زوجین دریافت خواهد کرد.
طلاق توافقی زن باردار
بسیاری از مردم فکر میکنند که طلاق توافقی در دوران بارداری، قابل انجام نیست. باید گفت که این تصور غلط است! در هنگام اجرای رای، زن باید با مراجعه به آزمایشگاه، برگه عدم بارداری را دریافت نماید. اما در صورتی که زن باردار باشد نیز رای طلاق توافقی قابل اجراست، مشروط بر این که:
- با مشخص شدن بارداری زن، پس از وضع حمل، زوج برای فرزند شناسنامه بگیرد.
- نحوه زایمان و نیز هزینههای مربوط به آن و نیز نفقه زن در دوران بارداری باید در متن توافق و نیز رای طلاق توافقی مشخص گردد.
این کار برای حفظ حقوق زن و نیز فرزند مشترک زوجین است. برخی با سوء استفاده و نیز استفاده از نفوذ خود در نهادهای مختلف از قبیل دادگاه، آزمایشگاه، دفاتر طلاق، اقدام به ثبت طلاق توافقی بدون درنظر گرفتن شرایط بارداری زن مینمایند و همین امر موجب ایجاد مشکلات بسیار فراوانی برای زوجه و به خصوص فرزند طلاق میشوند. به عنوان یک توصیه چنانچه میتواند تا پس از وضع حمل برای طلاق توافقی صبر کنید تا مشکلات کمتری داشته باشید.
نحوه طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از کشور
با توجه به درخواست موکلین عزیز خارج از کشور در این بخش، نحوه طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از کشور توضیح داده شده است. بسیاری از افرادی که از ایران خارج شدهاند چه برای اقامت دائم و چه موقت، در هنگام طلاق توافقی دچار سردرگمی میشوند. برای حل این سردرگمی موارد ذیل را به خاطر داشته باشید:
- چنانچه فردی که از ایران خارج شده، تابعیت کشور مقصد را ندارد، برای قانونی نمودن طلاق خود باید از طریق دادگاههای ایران اقدام نماید. با توجه به این که اعلام وکالت به تازگی از طریق سامانه ثنا انجام میشود، میبایست حتما سامانه ثنا داشته باشید. اگر قبل از خروج از کشور، در سامانه ثنا ثبت نام نکردهاید، بهتر است به اعطای وکالت کاری به شخصی مورد اعتماد از وی بخواهید تا با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی، شما را در این سامانه ثبت نام نماید.
- با ثبت نام در سامانه ثنا، به راحتی با اعطای وکالت به وکیل طلاق توافقی میتوانید از وی بخواهید با ثبت دادخواست طلاق توافقی، مراحل طلاق را برای شما انجام دهد. در این حالت، مراحل طلاق توافقی کاملا مشابه آن چیزی است که در این صفحه توضیح داده شده است. پس از صدور حکم دادگاه، سه ماه فرصت دارید تا حکم را اجرا و در شناسنامههای ایرانی خود وارد نمایید و سپس مدارک طلاق را به کنسولگری ایران در کشور محل اقامت خود ارائه داده تا مدارک ترجمه گردیده و به اطلاع کشور مقصد نیز برسد.
چنانچه تابعیت کشور دوم را اخذ کردهاید و یا مراحل طلاق توافقی را مطابق قوانین کشور دوم انجام دادهاید، به جهت آن که پس از ورود مجدد به ایران دچار مشکل نشوید، میبایست از یک وکیل بخواهید که با طرح دادخواست تنفیذ طلاق توافقی، طلاق صادر شده در کشور دوم را در ایران نیز رسمیت بخشد و در شناسنامهها وارد شود.
سوالات متداول
+ ایا حضور زوجین در دفتر خانه و دادگاه الزامی است؟
+ مزایای حضور وکیل طلاق توافقی چیست؟
+ آیا در طلاق توافقی شوهر میتواند به زن وکالت دهد که بدون حضور شوهر در دفترخانه صیغه طلاق جاری شود؟
+ بعد از رای عدم سازش زوجین چقدر فرصت دارند تا به محضر طلاق مراجعه کنند
+ آیا در طلاق توافقی شوهر میتواند به زن وکالت دهد که بدون حضور شوهر در دفترخانه صیغه طلاق جاری شود؟
+ گواهی بکارت و آزمایش بارداری چیست وچرا نیاز است؟
+ برای طلاق چند شاهد لازم است؟
9 دیدگاه